• darkblurbg

Actiepunten eind 2022

Gepubliceerd op: 17-11-2022

Krake Adviesbureau ondersteunt u bij fiscale en financiële zaken. Daarom hebben wij in deze digitale brochure enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2023 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor u op een rij gezet, voorzien van actiepunten. Hiermee kunt u anticiperen op de nieuwe regels en het einde van bestaande regels. Zo kunt u risico’s vermijden of voordeel behalen.

In deze download ‘Actiepunten eind 2022‘ vindt u onder meer de volgende actuele thema’s:

 

Einde opbouw fiscale oudedagsreserve (pagina 3)

Vanaf volgend jaar kunt u geen pensioen meer opbouwen in een fiscale oudedagsreserve (FOR). In deze bijdrage leest u wat daarvan de gevolgen zijn en of het zinvol is om dit jaar nog uw laatste dotatie te doen aan de FOR.

 

Anticipeer op versobering bedrijfsopvolgingsregeling (pagina 4)

De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) in de schenk- en erfbelasting speelt een belangrijke rol bij de overdracht van familiebedrijven. Maar de regeling staat ter discussie en de kans is groot dat de BOR volgend jaar wordt versoberd. In deze bijdrage leest u hoe u hierop kunt anticiperen.

 

TEK voor energie-intensieve mkb (pagina 5)

Vanaf volgend voorjaar komt de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) beschikbaar voor energie-intensieve mkb-bedrijven. In deze bijdrage leest u wat de regeling op hoofdlijnen zal inhouden en aan welke voorwaarden uw bedrijf moet voldoen om er gebruik van te kunnen maken.

 

Anticipeer op wijziging winstgrens (pagina 9)

De eerste tariefschijf van de vennootschapsbelasting gaat in 2023 omlaag en het tarief omhoog. De winst van uw bv wordt daardoor zwaarder belast in de eerste tariefschijf en eerder belast in de tweede tariefschijf. Wat u nog in 2022 kunt doen, leest u in deze bijdrage.

 

Vrije ruimte tijdelijk extra omhoog (pagina 10)

De vrije ruimte in de werkkostenregeling gaat in 2023 tijdelijk extra omhoog. In deze bijdrage leest u wat de verhoging concreet inhoudt en hoe u daarvan zo optimaal mogelijk kunt profiteren.

 

Actie voor herstel box 3 of niet? (pagina 15)

Het herstel van de te hoge box-3-heffing zorgt voor veel discussie. In deze bijdrage leest u hoe dit herstel is geregeld en of u daartegen nog actie kunt ondernemen.

 

Stel hoge jubelton veilig (pagina 16)

De schenkingsvrijstelling eigen woning (ook wel jubelton) wordt op 1 januari 2023 verlaagd. Wat uw opties nog zijn om hierop te anticiperen, leest u in deze bijdrage.

 

Kunnen wij u nog van dienst zijn?
Wij hopen van harte dat u deze ‘Actiepunten eind 2022’ als praktische leidraad zult gebruiken bij het anticiperen op en verwerken van de fiscale, juridische en financiële veranderingen die voor u en/of uw onderneming in 2023 staan te gebeuren.

 

Mocht u vragen hebben over deze brief of de ‘Actiepunten eind 2022’, neem dan contact met ons op. Wij geven u graag advies op maat.

 

Delen?