• darkblurbg

Actiepunten eind 2020 "Met vertrouwen naar 2021"

Gepubliceerd op: 24-11-2020

Krake Adviesbureau ondersteunt u bij fiscale, administratieve en financiële zaken. Daarom hebben wij in deze digitale brochure enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2021 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor u op een rij gezet, voorzien van actiepunten, waarmee u kunt anticiperen op de nieuwe regels en het einde van bestaande regels. Zo kunt u risico’s vermijden of voordeel behalen.

In deze ‘Actiepunten eind 2020‘ vindt u onder meer de volgende actuele thema’s:

Tijdig bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor uw belastingen (pagina 3)

U kunt tot 1 januari 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen bij de Belastingdienst, als u nog in zwaar weer verkeert door de voortdurende coronacrisis.

Hebt u al uitstel gekregen maar eindigt dit voor het einde van het jaar, dan kunt u tot en met 31 december 2020 het uitstel laten verlengen.

 

De tijdelijk verruimde openstelling van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) (pagina 4)

Naast de Tozo 3.0 is ook de TVL-regeling tot 1 juli 2021 verlengd. Tot het eind van het jaar kunt u van deze tegemoetkoming gebruikmaken bij een omzetverlies van 30%.

Bovendien staat de regeling in het laatste kwartaal van 2020 open voor álle bedrijven. Was u uitgesloten van deze regeling, dan kunt u nu dus wel een aanvraag indienen als u aan de voorwaarden voldoet. 

 

Maak gebruik van de eenmalig verruimde vrije ruimte (pagina 11)

De vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) is in 2020 per werkgever voor de eerste € 400.000 van de fiscale loonsom eenmalig verhoogd van 1,7% naar 3%. De vrije ruimte wordt dus maximaal met € 5.200 verhoogd.

Deze coronamaatregel moet u als werkgever mogelijkheden bieden om uw werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld met een Kerstpakket of cadeaubon. Maar de extra ruimte kunt u ook benutten voor thuiswerkfaciliteiten.

 

Benut de soepele regels bij betaalpauze hypotheeklasten (pagina 14)

Bent u met de bank een betaalpauze overeengekomen? In dat geval gelden er - onder voorwaarden - versoepelde fiscale regels voor de aftrekbaarheid van de hypotheekrente.

De versoepelde regels zien op twee aspecten van de eigenwoningregeling: de aflossingsplicht en het moment van de renteaftrek.

 

Anticipeer op wijziging overdrachtsbelasting (pagina’s 17)

Starters en doorstromers op de woningmarkt die aan de voorwaarden voldoen, hoeven vanaf 2021 geen overdrachtsbelasting (OVB) te betalen bij de aankoop van een woning.

Het OVB-tarief voor woningen die niet als hoofdverblijf worden aangekocht, gaat omhoog van 2% naar 8%!

 

Kunnen wij u nog van dienst zijn?


Wij hopen van harte dat u deze ‘Actiepunten eind 2020’ als praktische leidraad zult gebruiken bij het anticiperen op en verwerken van de fiscale, juridische en financiële veranderingen die voor u en/of uw onderneming in 2021 staan te gebeuren.

 

DOWNLOAD DE GEHELE BROCHURE

 

Delen?