• darkblurbg

Belastingen

Ondernemers en particulieren hebben te maken met verschillende soorten belastingen. De bekendste zijn de omzetbelasting (BTW) en inkomstenbelasting. De adviseurs van Krake Adviesbureau zorgen ervoor dat de omzetbelasting op tijd wordt ingediend. Afhankelijk van de onderneming moet de BTW-aangifte één keer per maand, kwartaal of jaar worden ingediend. Dit wordt door de Belastingdienst bepaald. Bij de aangifte omzetbelasting zorgt de adviseur voor optimaal benutten van de belastingregels. Welk percentage BTW is bijvoorbeeld van toepassing, 9% of 21%? Zijn er mogelijkheden om 9% BTW te betalen, dan kunt u uw diensten goedkoper aanbieden of houdt u zelf mogelijk meer inkomsten over. En welke vrijstellingen gelden er, hoe kan de BTW verlegd worden? Voor onze adviseurs zijn dergelijke vragen dagelijkse kost. Met hun kennis en expertise geven zij een goed belastingadvies.

Ook de inkomstenbelasting is bij de adviseurs in goede handen. Uw partner in administratieve en fiscale dienstverlening kijkt naar de aftrekposten die voor u gelden, welke verdeling van de inkomstenbelasting gemaakt kan worden tussen de fiscale partners en hoe de verdeling over box 1, box 2 en box 3 het meest gunstig voor u uitpakt.

De Belastingdienst vult steeds vaker de formulieren vooraf in. Controle op de vooraf ingevulde belastingpapieren is nodig, omdat de door de Belastingdienst ingevulde gegevens niet altijd kloppen. De adviseurs zijn op de hoogte van de laatste fiscale regels, om zo de aangifte inkomstenbelasting goed en op tijd te verzorgen. Verder ontvangt u jaarlijks via de nieuwsbrief een overzicht van de laatste belastingtips. Belasting betalen hoort erbij, maar dan wel graag zo min mogelijk. Dat is ons doel.

Fiscale planning

Voor zowel ondernemers als particulieren wordt fiscale planning steeds belangrijker om de belastingdruk te minimaliseren. Samen met u maken onze adviseurs graag een fiscale planning. Hoe kunt u in de toekomst besparen op het betalen van belasting? Denk bijvoorbeeld aan het betalen van belasting bij bedrijfsoverdracht of bedrijfsbeëindiging. Verder loont het om te kijken naar de beste plek voor uw vermogen. Staat het vermogen op de bank of kunt u beter een lening verstrekken? Hoe kunt u belasting besparen door vermogen door te schuiven naar uw kinderen of over de verschillende belastingboxen?

De fiscalisten van Krake Adviesbureau geven u hier graag advies over. Met ons gedegen advies kunt u zelfs besparen op erfbelasting. Het percentage erfbelasting varieert van 10 tot 40%. Het is toch jammer van uw geld als er na uw overlijden 40% van het vermogen in de staatskas verdwijnt? Wilt u uw fiscaliteiten goed regelen? Bel dan uw partner in Administratieve en fiscale dienstverlening. Onze adviseurs zorgen voor een optimale fiscale planning.