Container is een onderkomen voor surflessen

Een surfschool kan de container gebruiken voor het verblijf van deelnemers aan surflessen om zich gereed te maken voor en na het beëindigen van de surflessen. De container is aard- en nagelvast. Rechtbank Noord-Holland is van oordeel dat de vof die de surfschool exploiteert hiermee deelnemers de gelegenheid geeft tot sportbeoefening waarvoor het verlaagde btw-tarief van toepassing is.
Thu, 25 Feb 2021 12:00:00
Lees verder...


Staatssecretaris Vijlbrief werkt aan een plan om te voorkomen dat bedrijven alsnog kopje onder gaan door hoge belastingschulden.

Steeds vaker klinkt de oproep om belastingschulden kwijt te schelden. Bedrijven die nu nog met steunmaatregelen overeind gehouden worden, zouden alsnog failliet kunnen gaan. Maar een generaal pardon voor belastingschulden zit er volgens Vijlbrief niet in. Het zou ook een ‘bak maatwerk opleveren die de al zwaar belaste fiscus niet aan kan’, aldus de bewindsman.
Thu, 25 Feb 2021 12:00:00
Lees verder...


Waardevermindering landbouwgronden verrekenen met subsidie

De subsidie functieverandering volgens de Subsidieverordening kwaliteitsimpuls natuur en landschap 2010 van de provincie Friesland is bedoeld als compensatie voor de waardedaling van landbouwgrond door omzetting van landbouwgrond in natuurterrein. Alleen als de subsidie hoger is dan de waardedaling van de grond is de subsidie onbelast.
Wed, 24 Feb 2021 12:00:00
Lees verder...


VNO-NCW: situatie voor veel ondernemers nog uitzichtloos

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met de versoepelingen voor de contactberoepen en de winkels met ingang van 3 maart. Toch doen zij een dringend beroep op het kabinet om ondernemers in gesloten sectoren ook perspectief te bieden.
Wed, 24 Feb 2021 12:00:00
Lees verder...


Geen geruisloze inbreng voor verhuurder onderneming

Om een onderneming geruisloos in een bv in te kunnen brengen moet de ondernemer verbonden zijn voor verbintenissen betreffende zijn onderneming. Bij verhuur van een onderneming is het afhankelijk van de gemaakte afspraken of de verhuurder voldoet aan de voorwaarden voor een geruisloze omzetting in een bv.
Tue, 23 Feb 2021 12:00:00
Lees verder...


Woningmarkt blijft oververhit

Een eigen huis bemachtigen wordt voor starters en mensen met een modaal inkomen steeds ingewikkelder. De bestaande koopwoningen waren in januari 9,3 procent duurder dan in januari 2020. Het is de grootste prijsstijging in ruim twee jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.
Tue, 23 Feb 2021 12:00:00
Lees verder...


Niet-exploitabel bedrijfsdeel kan wel waarde hebben

Het komt in de praktijk voor dat een bedrijfsdeel van een woonboerderij geen exploitatiemogelijkheden heeft. Deze omstandigheid sluit volgens Rechtbank Gelderland niet uit dat het bedrijfsdeel een positieve waarde heeft.
Mon, 22 Feb 2021 12:00:00
Lees verder...


Eerste dag TVL Q1 2021: record aantal aanvragen

Al 12.242 ondernemers hebben op de eerste dag dat TVL Q1 2021, de derde ronde van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), kon worden aangevraagd een aanvraag ingediend.
Fri, 19 Feb 2021 12:00:00
Lees verder...


Stelselwijziging op grond van vertrouwensbeginsel

De Belastingdienst staat vaak afwijzend tegenover een verandering van een waarderingsstelsel bij een onderneming. Zeker als door deze stelselwijziging meer verlies te verrekenen is. Heeft de fiscus de indruk gewekt dat een herwaardering van de activa naar de waarde in het economische verkeer is toegestaan? Dan kan de onderneming met een beroep op het vertrouwensbeginsel toch overgaan tot herwaardering.
Wed, 17 Feb 2021 12:00:00
Lees verder...


Overeenkomst bezorger bij Deliveroo is dienstbetrekking

Een poging van Deliveroo om de arbeidsrelatie van haar maaltijdbezorgers te doen kwalificeren als een overeenkomst van opdracht is mislukt. Hof Amsterdam oordeelt dat de bezorgers in dienstbetrekking zijn bij het bedrijf.
Wed, 17 Feb 2021 12:00:00
Lees verder...